tiistai 7. huhtikuuta 2015

Viranomaisten/valtion tukema Talvivaara ja 
viranomaisten tuhoama WinCapita ja sen jäsenistö





Viranomaisten toiminta näyttää olevan poukkoilevaa. Joissain tapauksissa suositaan ja paapotaan toimintaa, jossa annetaan sijoittajille katteettomia lupauksia ja suoranaisia valheita. Toisaalta kaadetaan toimivia yrityksiä, joista esitetään syyttäjälaitoksen, poliisin ja oikeusistuinten toimesta pelkkiä väitteitä, vailla näyttöjä ja jopa ennen esitutkintaa vedetään töpselit seinästä, katkaistaan rahaliikenne, jäädytetään yrityksen elintärkeät tilit toisessa valtiossa mahdollisesti jopa lainvastaisesti; poliisi itse tekee ensimmäisen rikosilmoituksen ja kehottaa myös asiaan liittyviä samaan sivustollaan. Sitten rakennetaan keksityn rikoksen ympärille "näennäisnäytöt".


WinCapitan tuhoamistoimia
WinCapitan kohdalla tapahtui juuri edellä mainitun kaltainen viranomaisten yrityksen tuhoamistoimi!

Sitten tuhotun yrityksen piiristä valitaan sopivat syytettävät – yleensä sellaiset, joilla on omaisuutta, jotta valtio pääsee ottamaan sen haltuunsa ja virkamiehet saavat vielä hyvät tulospalkat päälle kun on mistä ottaa! Sopivien syytettävien omaisuus takavarikoidaan välittömästi ja tilit jäädytetään. Sitten aletaan rakentaa heille syntipukin roolia, syyllistetään kaikesta ja paisutellaan tekemisiä. Otetaan todistusaineistoksi yksi sana sieltä ja toinen täältä. 

Ne, jotka joutuvat oikeuteen, heidän elämänsä kaivetaan joka suunnasta josko löytyisi jotain syyttämisen aihetta tai syyttäjä voisi markkinoida syytetyn tekemisiä jotenkin arveluttaviksi.  Syyttäjän työ kun näyttää olevan pelkkää syyllistävien asioiden Markkinointia oikeudessa ja julkisesti mediaan tällaisissa isoissa jutuissa, missä syytteet ovat vuosien – jopa kymmenen vuoden - jälkeen kaatuneet ja tuomiot kumottu monen eri oikeusprosessin jälkeen. Esimerkkeinä tapaus Jippii, tapaus Lisitzin, Anneli Auer yksityishenkilönä jne.

Sitten oikeuden tuomari siunaa poliisin jo eväämän/pimittämän puolustuksen materiaalin syytettävältä. Jotkut todistajat/kuultavat voivat kieltäytyä todistamasta, jos se on heille itselleen haitallista, vaikka juurikin he ovat saattaneet toiminnallaan aiheuttaa suurimmat ikävyydet. Heidän puheitaan ja tekstejään voidaan kyllä käyttää syytettyä vastaan. 

Esim. tapaus WinCapitassa päätekijäksi leimattu Hannu Kailajärvi ei ollut luvannut sijoitustuottoja kenellekään. Klubin virallisilla sivustoilla ei ollut yhtäkään tuottolupausta – päinvastoin varoitettiin riskisijoittamisesta ja siitä, että jos ei ole vara sijoittaa niin ei saa lähteä sijoittamaan. Klubin sivustolla ei ollut 400%:n tuottolupauksia. Niitä ovat vääntäneet muut omissa tilaisuuksissaan ja esittelymateriaaleissaan, joihin Kailajärvi ei ollut antanut lupaa esittää!

Varattomien tai muuten omaisuutensa hävittäneiden kimppuun ei käydä, vaikka he olisivat tehneet täysin samat toimet tai vaikka roolituksensa olisi paljon suurempi, koska tyhjästä on paha nyhjästä. He eivät siis joudu edes syytetyksi eivätkä tuomituksi samoista tai vielä suuremmista rooleistaan yrityksen parissa. Eikö omaisuuden äkkinäinen hävittäminen jo nimenomaan todista sitä, että sellainen henkilö on saattanut tietää tai tehdä jotain ei-päivänvalon kestävää, kun on turvautunut tuollaiseen hätäpäissään tehtyyn ratkaisuun? Minä ainakin poliisina tutkisin juuri tällaisia nopeita hätäratkaisun tehneitä omaisuutensa kanssa, koska yleisen elämänkokemuksen mukaan ei tunnu normaalilta käytökseltä myydä esim. ykskaks vaki- tai loma-asuntoja altaan ja hävittää myynnistä saadut rahat ”maan alle”, vaan se tuntuu erittäin epäilyttävältä – siis jos minun valtion tutkivana virkamiehenä ei tarvitsisi ajatella rahallista työn tulosta valtiolle ja mahdollista omaa tulospalkkausta, mitä näyttää esiintyvän myös valtion laitoksissa!


Tapaus Talvivaara
Talvivaarasta käydään uutisointia ja välillä kiivastakin keskustelua sosiaalisessa mediassa (some). Tässä lainaus Iltalehden 12.3.2015  uutisoinnista http://www.iltalehti.fi/talous/2015031219344683_ta.shtml

”400 000 euroa sijoittanut: "V***ttaa" - Talvivaara-pommi iskee tuhansiin suomalaisiin:

Osakesäästäjien keskusliiton puheenjohtaja Rothoviuksen mukaan ihmisiä varoitettiin Talvivaaraan liittyvistä riskeistä, mutta kymmenet tuhannet suomalaiset päättivät kaikesta huolimatta sijoittaa yhtiöön. 

- Tämä on monien sijoittajien kannalta surullinen tilanne. Tiedän ihmisiä, jotka ovat pistäneet käytännössä koko omaisuutensa Talvivaaraan, Rothovius sanoo.

Rothoviuksen mukaan valtion "suojeluksessa" olleen kaivosyhtiön kohdalla voidaan puhua jossain määrin jopa kansallisesta tragediasta. Liiton mukaan Talvivaaran toimiva johto on antanut harhaanjohtavaa tietoa pörssiyhtiön taloudellisesta tilanteesta.

Olette siis sitä mieltä, että Talvivaara on toimitusjohtajansa Pekka Perän johdolla antanut väärää tietoa yhtiön tulevaisuudesta? - Kyllä, on. Aika selkeästi. 

Ihmettelen, että viranomaiset, jotka tätä asiaa valvovat - tai joiden pitäisi valvoa - ovat antaneet asian olla, Rothovius sanoo. Viranomaisilla Rothovius tarkoittaa tässä tapauksessa Finanssivalvontaa (Fiva).”

Katsotaan, joutuuko Talvivaara edes poliisitutkintaan, kun on virkamiehiä ja päättäjiä jutussa mukana. Tuskinpa. ..


Oikeudenmukaisen oikeudenkäynnin loukkauksesta
Seuraavassa kahdessa blogissani kerron massiivisin viranomaistoimin tuhotun WinCapitan raadollisesta tuhoamis- ja oikeusprosessista Hannu Kailajärven lakimiehen, Antti Kortelaisen, tekstein Euroopan Ihmisoikeusistuimeen Strasbourgiin menneessä kantelussa (tämä oli kantelun yksi osa).

Pitää muistaa, että WinCapitahan ei loppunut varojensa vähyyteen tai konkurssiin vaan klubin englantilaiselle tilille jäi n. 5 miljoonaa euroa, mikä on mieletön rahasumma! Poliisi itse teki ensimmäisen rikosilmoituksen WinCapitasta ja oululainen kihlakunnansyyttäjä jäädytytti klubin varat!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti