tiistai 19. marraskuuta 2013

Hjalliksen talkshow innoitti oman blogin tekoon, osa 1

Meidät kutsuttiin Hjalliksen talkshow:n keskustelemaan talousrikollisuudesta ja tunnoista vuosien aikana. Keskustelu oli ihan mielenkiintoinen, vaikka siitä oli jotain ”jäänytkin pois”. Olen tyytyväinen, että pääsee edes johonkin ohjelmaan kertomaan kansalle tästä painajaisesta. Ainoat ohjelmat, johon meikäläiset näyttävät pääsevän, ovat juurikin talkshow –tyyppisiä. Olin jo 2.5 vuotta sitten myös eräässä toisessa talkshow:ssa, mutta Hjallis hoiti homman paljon tyylikkäämmin ja asiapitoisemmin kuin edellinen tapaus.

Käsitykseni Hjalliksesta muuttui täysin tavattuani hänet. En ole ennen katsonut yhtäkään Hjalliksen ohjelmaa enkä yleensäkään MTV3:n ohjelmia ollenkaan. Siihen on omat syynsä, miksi tietty porukka boikotoi MTV3:sta. Tosin en ehdi kaikilta kiireiltäni katselemaan enää juuri mitään TV:stä. Ainoat ohjelmat, joita aloin taas pitkästä aikaa seuraamaan ovat: Julkkisten luistelukisa (Dancing on Ice), lasten Voice of Kids, X-factoryä tulee seurattua ja Donald Trumpin diiliä joskus. Nyt voisin alkaa seuraamaan myös Hjalliksen diiliä ;) ja tietysti hänen lauantai-illan talk-showtaan.

Olen saanut kymmeniä puheluita aiheesta, että mitä sanomisiani ohjelmasta jätettiin pois, joten katson tässä olevan hyvä aika tiedottaa asiasta. Ensinnäkin tiesin jo etukäteen ja lämpiössäkin ohjelmaryhmä tästä puhui, että Hannua oli haastateltu kaiken kaikkiaan 20 minuuttia. Haastattelu oli ollut erittäin lämmintunnelmainen ja Hannua kehuttiin kovasti. Hannun puhe oli pätkäisty n. 5 minuuttiin, mutta siellä tuli kaksi erittäin tärkeää asiaa esiin:

1. Vahinkoa kärsineiden korvausten haut tulisi keskittää kolmanteen osapuoleen, joka sulki toiminnan – kuten Hjallis totesi ohjelmassa hyvin: ”veti töpselin pois”. Tämä taho ei ollut Hannu! (kuten Suomen mediassa on annettu ymmärtää ja ilmeisesti Oulun KRP on aikanaan tällaista tietoa heille suoltanut…. ).

Jopa pääsyyttäjä Appelsin on todennut maakunnan oikeudenkäynneissä, että tämä on riidaton asia! Hannu ei sulkenut WinCapitan toimintaa eikä rahaliikennettä!

Haluatte varmaan tietää, kuka sulki toiminnan, rahaliikenteen. Sen mukaan, mitä olen saanut tietää mm. WinCapita-asiaan täydellisesti perehtyneeltä klubilaisten puolustajalta, varatuomari Ilkka Pitkäseltä, (jolta saan melkein viikoittain mielenkiintoista uutta infoa asioista), Suomen Keskusrikospoliisi (KRP), Oulun osasto (joka teki WinCapita-esitutkinnan) on suljetuttanut klubin rahaliikenteen englantilaisen pankin toiminnan. KRP on ensin kieltänyt koko asian, mutta sinnikkäitten tutkimusten tuloksena, KRP:n Oulun joukkio on nyt joutunut vastaamaan eri oikeudenkäynneissä todistajana tähän. Sulkeminen on tehty jotenkin Oulun syyttäjän kautta Englannin tuomioistuimelle. Olen pyytänyt Oulun KRP:ltä materiaalia myös itselleni tilien sulkemisesta, vaikka minun puolustukseni ei ole koskaan klubin toimintoihin puuttunut mitenkään oikeudenkäynnissä, koska en ole tiennyt niistä sen tarkemmin. Materiaalia minulle ei ole vielä tullut KRP:n tutkijoilta Maria Vuorivirta-Heikkiseltä ja Sauli Kylmäluomalta Oulun yksiköstä.

Mikä yritystoiminta sitten pystyy jatkamaan toimintaansa, jos rahaliikenne suljetaan?

Kuitenkin Englannin klubin rahatilille jäi melkein 5 000 000 euroa eli viisi miljoonaa euroa, joka on hirvittävä summa rahaa!!!

Minulla oli mielenkiintoinen keskustelu erään hyvän ystävättäreni kanssa puhelimessa eilen illalla. Hänellä on pitkä bisnestausta, opiskellut paljon, tällä hetkellä opiskelee tulevaisuuden tutkimusta yliopistossa. Erittäin järkevä nainen, jolta kysyn aina tarvittaessa neuvoa ja näitä tilanteita on paljon!

Hän otti esiin sellaisen asian, että WinCapita-klubissa on ollut 6 kuukauden sijoitusjakso, jonka jälkeen on voinut nostaa rahansa pois, sekä pääoman että tuotot. Hän kertoi, että hän oli nostanut pääomansa pois 6 tai 12 kuukauden jälkeen klubista ja saanut kaiken nostettua pois. Hän kertoi, että muita samanlaisia tapauksia on vaikka kuinka paljon ja ihmetteli kovasanaisesti, että miksi näitä tapauksia ei ole otettu Hannun ja minun oikeudenkäynnissä ollenkaan esiin?? Hänkin olisi mielellään tullut todistajaksi, jos vain olisi kelpuutettu!

Tästä hän johtikin sen asian, että kun suurin osa näistä 1200 henkilöstä, jotka hakevat meiltä vahingonkorvausta, ovat olleet näitä viimeksi klubiin tulleita henkilöitä, niin eihän heillä mitenkään ole voinut täyttyä tuo kuuden (6) kuukauden sijoitusjakso, jotta he olisivat voineet nostaa rahansa pois. KRP suljetutti klubin rahaliikenteen sitä ennen.

Ystävättäreni mielestä vahingonkorvausten hakijoiden tulisi hakea Suomen Keskusrikospoliisilta korvausta menettämistään varoista. KRP:hän oli vahingon aiheuttaja! Ei Hannu (enkä minä)! Muilta WinCapita-päähaaran keskeisiltä toimijoilta ei ole vielä haettu ollenkaan korvauksia, vaikka heillä on ollut erittäin suuri rooli klubin aloittamisessa ja pyörittämisessä. Niin kuin kerroin esittelyssäni klubin liikevaihto olisi ollut 0 euroa ilman heidän toimiaan! Kerron myös jatkossa, miten nämä vahingonkorvauksen hakijat 1200 henkilöä (alun perin heitä oli yli 2000) on saanut ohjeistuksen Vantaan Käräjäoikeuden tuomarilta hakea juuri Hannulta ja vieläpä minulta korvauksia. Senkin kerroin eilen illalla ystävättärelleni ja hän oli enemmän kuin kauhuissaan tästä lynkkaamisesta!!


Joudun lopettamaan hetkeksi, mutta jatkan illemmalla. Nyt on aika lähteä viemään eräälle toiselle ystävättärelleni sairaalaan vaatteita ym. Ajattelin ostaa hänelle jonkun värikkään marraskuun kaktuksen tai joulukaktuksen mukaan, joita Tokmanni nyt tarjoaa muutamalla eurolla hienoon hopeapaperiin käärittynä. Pieni nallesuklaarasia myös odottaa potilasta. Ei kun termospulloon kahvia mukaan ja menoksi! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti